Eindhoven

Yvonne Brekelmans

Ik ben mijn loopbaan begonnen in de marketing en communicatie, maar vond daar niet helemaal de voldoening in die ik zocht. Na de geboorte van mijn kinderen ben ik de HBO-opleiding Massagetherapie gaan volgen. Deze opleiding heeft me een gedegen ondergrond gegeven in verschillende massagetechnieken en coaching vaardigheden. Met plezier werk ik sinds 2005 in mijn eigen praktijk ‘ErZijn’. Ik heb geleerd en ervaren wat een aanraking met échte aandacht kan doen.

Naast het werk in mijn eigen praktijk ben ik als trainer werkzaam en draag ik met veel plezier mijn kennis en ervaring van het massagevak over. Ook ben ik als vrijwilligster al jaren verbonden aan het Inloophuis in Tilburg voor kankerpatiënten en hun naasten.

Mijn interesse in rouw en verlies vloeit voort uit een stuk persoonlijke ervaringen, maar zeker ook uit mijn interesse om dicht bij mensen te staan en te ondersteunen in moeilijke tijden zoals bij verlies van gezondheid, werk of door overlijden.

‘…dus als de zon weer schijnen gaat
heb ik een regenboog van rouw’

Als 15-jarig meisje vond ik mijn moeder ’s ochtends in de slaapkamer. Plotseling overleden aan een hartstilstand. Ineens was ze er niet meer en mijn verdriet daarover kwam terug op vele momenten. In een gedicht las ik: ‘In alle kleuren van mijn tranen denk ik aan jou’. En inderdaad, soms waren mijn tranen zonnig geel als ik me in een vakantie ineens haar lachende gezicht in zee weer herinnerde. Of zachtroze als ik zo graag nog eens haar zachte wangen zou willen aaien. Witte tranen op mijn trouwdag omdat ik haar er zo graag bij had gehad. En al die tranen kleuren uiteindelijk ‘een regenboog van rouw’, waarin ik warmte, liefde en houden van zie. Dát is de andere kant van rouw voor mij; al die tranen waren er ook om de kleuring van haar persoon – waar ik zo van hou – nooit te vergeten.

Rouwen en met verlies omgaan mag je op je eigen manier doen, in je eigen tempo en in zelfgekozen kleuren. Ik ondersteun je daar graag bij.

Mijn praktijk

Ik bied persoonlijk begeleiding in de vorm van massage en therapie. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een respectvolle en open houding naar alles wat zich aandient. De praktijk heeft daarom ook de naam ErZijn gekregen; je bent goed zoals je bent, je mag er helemaal zijn.Stil staan bij je lichaam, voelen wat er is; knijpt je hart samen, zijn je spieren gespannen of niet, en hoe is dat voor je? Ben je bang om overspoeld te raken door emoties, of voel je juist helemaal niets? Samen met jou wil ik daar graag naar kijken en naartoe voelen. Dat doe ik door massage en door het bieden van praktische handvatten. Massagetherapie kan troost bieden en je helpen om houvast te vinden. Je bent van harte welkom.

Jij bent zo heerlijk rustig en stabiel, dat gaf me vertrouwen om op een diepere laag te voelen.