Waddinxveen

Wendela van Dijk

Mijn hele leven werk ik al in verschillende soorten zorg. Ik vind het fijn om de verbinding met mensen aan te gaan en nabij te zijn bij het unieke proces van een ander. Ik ontdekte dat aanraking zoveel te weeg kan brengen in geest en lichaam, waar zo’n connectie tussen is. On-gesproken taal kan dan stem krijgen en beluisterd worden.

Toen ik mijn vader verloor en ook mijn beste vriendin werd de interesse in de taal van het lichaam nog krachtiger gewekt. Mijn hoofd alleen kon dit grote verlies niet bevatten en de rouw was in mijn lichaam zo voelbaar. Dit bracht mij bij academie Holos, waar ik het vak Massagetherapeut leerde. Ik ben in deze jaren trotse moeder geworden. Er was ook onzekerheid in deze periode; mijn partner werd in deze tijd ernstig ziek. Gelukkig is hij na grote en diepe dalen weer aanwezig met een hernieuwde kracht.

Verlies kent veel vormen. Verlies van onze dierbaren die fysiek niet meer bij ons zijn , verliezen van gezondheid en relatie. Ook kan er verlies zijn als gevolg van een gebeurtenis in je leven.  Ik ben zelf een deel van mijn onschuld verloren. Ik ben vroeger gepest ten gevolge van Dyslexie. Ik heb gelukkig later mogen ervaren dat ik hierin stukken heb kunnen helen. Door  met compassie verbinding te maken met het kleine kind in mij en te voelen wie ik nog meer ben. Misschien ben ik door mijn dyslexie ook wel zo gaan houden van de ‘on-gesproken’ taal bij massage en ben ik daarom zo geraakt door de kracht van aanraking.

 

Niet gehuilde tranen vermoeien. Niet geuite kwaadheid verkrampt. Rianne Malfait

Ik vind dit een mooie bespiegeling over hoe we onszelf soms belemmeren in het uiten van gevoelens of ons teveel willen beschermen tegen grote emoties. Uiteindelijk wil alles gezien en gevoeld worden. Ons lichaam slaat op wat we niet hebben kunnen doorvoelen en is daardoor ook  is een machtig instrument, dat ons kan  leiden, als we er naar leren luisteren.

 

mijn praktijk

In mij praktijk wil ik  ruimte bieden aan jou en jouw verlies. Ik bied je nabijheid en samen kijken we wat jij en je lichaam nodig hebben. We volgen hierin jouw tempo. Door verbinding en bewustwording kan rouw en soms ook oudere pijn van rouw en verlies in beweging gezet worden. Je kunt gaan ervaren dat je door contact met je lichaam ook je kracht weer kunt voelen. Alle emoties mogen er zijn, zonder dat je je hoeft te verliezen. Je bent van harte welkom.

 

Wat me van jou bij blijft is de kracht in kleinheid. En de puurheid in je aandacht.