Geesteren (OV)

Simone Busscher

Al mijn werk richt zich op het leveren van een bijdrage aan rust, ontspanning & bewustwording. Dat is wat ik ieder mens gun. Uit ervaring weet ik hoe een gespannen lichaam en onrust kan aanvoelen. Een paar jaar geleden bereikte deze spanning en onrust in mij het ‘hoogtepunt’. Na een scheiding van mijn zakelijke partner, waarmee ook een vriendschap verloren ging, overleden mijn beide ouders in een periode van drie-en-een-halve maand. Het voelde alsof de grond onder mijn voeten verdween, ook omdat ik jarenlang (emotionele) zorg had gegeven als oudste dochter in ons gezin met een manisch-depressieve vader. Ik mocht gaan bouwen aan een nieuw fundament, op eigen benen gaan staan. Een proces van vallen en opstaan. Ik werd me steeds meer bewust van wie IK ben, wat ik belangrijk vind en hoe ik wil leven. In dat proces hebben YinYoga, massage, klankschalen en essentiële oliën me enorm geholpen om op zachte wijze de verbinding met mijn lichaam te blijven voelen. Want mijn hoofd doet het wel, dat kan overuren draaien.

Ik ben een nuchtere en tegelijkertijd gevoelige Twentse vrouw, een combinatie waar ik trots op ben. En ik ben traag, een kwaliteit die ik mooi kan toepassen in mijn werk. Veiligheid is altijd een thema geweest in mijn leven, hetgeen maakt dat ik het superbelangrijk vind dat mensen die naar me toe komen zich bij mij veilig voelen. Ik vind niks raar of gek….je mag bij mij zijn wie je bent, met alle ‘laagjes’ die je meedraagt in jezelf.

Wees als een roos….omarm je kleurenpracht en bloei. Omarm je doornen en prik. Laat je raken. Ik geloof erin dat door de pijn te voelen en te doorleven, ik nog mooier zal bloeien, bloeien als een roos

(uit mijn boek dat in 2021 is uitgegeven met de titel “Het leven gaat over rozen”)

In 2018 overleden mijn ouders heel kort na elkaar. Wat een intense tijd, een jungle van emoties, gedachten, regelen, overleven. Ik wou de waarheid niet onder ogen zien, kon het ook niet op dat moment. Stapje voor stapje bewandelde ik het pad van de rouw. In het begin was het rauw, later werd het zachter. Ik stond mezelf toe om alles er te laten zijn, van verdriet, boosheid, leegte, onmacht, blijdschap. Van stampvoeten tot dansen, om van daaruit te zijn met dat wat er is, de waarheid te omarmen en voluit te leven.

Mijn praktijk

In het rustige Twente ben je van harte welkom in “De Pastorie” in Geesteren (ov). Bij mij ben je in goede handen, letterlijk én figuurlijk. Op sommige momenten is het fijn als er iemand is die een tijdje met je meereist, omdat je zelf even de weg kwijt bent door een verlieservaring. Samen stellen we een traject samen dat bij jou past, waarvan jij het gevoel hebt dat het waardevol voor je is. Denk aan massage, yinyoga, oliën, klankschalen, (familie)opstellingen, coaching, wandelen. Ik ben er graag voor je. Vanuit mijn ervaringsdeskundigheid heb ik veel affiniteit met mantelzorgers en KOPP-kinderen (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen). En ook als je volwassen bent, ben je nog steeds een kind van je ouders.


open eerlijk en aanwezig…bij jou voel ik me veilig en welkom