Schiedam

Ria Oomen

Voor ik dit werk deed was ik werkzaam als maatschappelijk werkster. Waar ik eerst middels gesprekken mensen ondersteunde, zijn het nu vooral mijn handen. Na een scheiding en vervolgens een burn-out, ben ik de Academie Holos voor massagetherapie gaan volgen. Dit was het moment waarop ik voelde ‘dit is wat ik miste’. Aansluitend heb ik de opleiding Holistic Pulsen gedaan en daar leerde ik de diepere betekenis van wat ‘er mogen zijn’ betekent en hoe dit voelt. Nu wist ik dat ik écht mijn pad had gevonden. Hoofd en hart werden verbonden en ik ontdekte mijzelf meer en meer.

Het leren begrijpen van de eigen lichaamstaal heeft een blijvende en verrijkende betekenis in mijn leven gekregen. Want daar waar je verstand niet bij kan weet het lichaam het wél. Het geeft antwoorden in de chaos die er kan zijn bij veel leed als verlies, of dit nu groot of klein is. In mijn eigen ervaringen van verliezen heb ook gemerkt hoe moeilijk het kan zijn om hiermee om te gaan. Soms was mijn lichaam echt pijnlijk en voelde ik mij ziek. Of was het verdriet zo hevig dat het mij letterlijk de adem benam. Dan waren er handen die het zachter maakte, die mij ondersteunden wanneer het even te groot was om te dragen en ook de geruststelling dat dit niet abnormaal was. Ieder rouwproces is bij elk mens uniek. Waar het raakt in jouw leven is bij ieder mens verschillend.

Het besef iets te kunnen doen is een krachtig tegenwicht tegen je machteloosheid

-Rouwexpert Manu Keirse-

Het geeft zelfvertrouwen wanneer je kan voelen wat wel mogelijk is. Het handelen – hoe klein dit ook lijkt –  geeft je een gevoel iets gedaan te hebben. Dit kan bestaan uit een rondje lopen of juist bewust je rust nemen, muziekje luisteren om te voelen: dit is oké. Het geeft structuur,  een houvast en het vergroot je draag- en veerkracht. Niets doen is stilstaan en dat werkt verlammend.

mijn Praktijk

Rouw voor mij geen moeilijk te bespreken onderwerp. Ik weet dat ‘verlies en het rouwen met compassie’ enorm rauw, pijnlijk en ingrijpend is. Of dit nu gaat om de dood, het verlies van werk, gezondheid of een diepe onvervulde kinderwens. Ik bied je een veilige omgeving om bij het verdriet, de onmacht, de boosheid of elke andere emotie stil te mogen staan. Ook daar waar er geen woorden zijn. Als niets anders hoeft en je in stilte aandachtig aanwezig  kan zijn ontstaat er zachtheid. Het werkt helend en zo wordt de stille kracht in jou tastbaar. Stapje voor stapje, zoals het pellen van een ui. Naast mijn volle aandacht zet ik graag mijn humor, lichtheid en mijn lach in..

 

Met je ontwapende vragen en kennis gaf je mij de veiligheid dat alles er mocht zijn. Je bent liefdevol, zorgzaam en zorgvuldig