Krimpen aan de Lek

Quirine Lodder

In 2011 ben ik de Hbo-opleiding tot holistisch masseur en massagetherapeut gaan volgen bij de Akademie voor massage en beweging in Amsterdam nadat ik jarenlang bij het Audiovisueel Centrum van de Vrije Universiteit als bibliothecaris en directiesecretaresse heb gewerkt.
De opleiding tot massagetherapeut heeft me veel gegeven voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik werk heel graag met mensen. Ik vind het bijzonder als massagetherapeut dichtbij mensen te mogen komen.

‘Nu de landkaart hier zo voor me ligt zie ik het. Wat is er veel gebeurd…..’

Door ervaringen met rouw en verlies in mijn eigen leven werd me duidelijk dat ik me hier nog verder in wilde ontwikkelen. Ik heb ervaren wat respectvolle aandacht en aanraking kunnen doen voor iemand in rouw. Door deze persoonlijke ervaringen en omdat ik heel graag dichtbij mensen in rouw wil zijn met mijn aandacht en ondersteuning, ben ik me gaan specialiseren, om in mijn werk als massagetherapeut meer specifieke ondersteuning te kunnen bieden aan mensen die rouw ervaren na het verlies van een dierbare, van gezondheid of van werk.

Praktijk

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk. Naast het werken in mijn eigen praktijk doe ik vrijwilligerswerk in een inloophuis in Krimpen aan den IJssel voor kankerpatiënten en hun naasten. Ook in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht geef ik regelmatig hand- en voetmassages op de dagbehandeling en de verpleegafdeling Oncologie op vrijwillige basis.
Mijn eigen ervaring met langdurige ongewenste kinderloosheid en het verlies van mijn beide ouders heel kort na elkaar, hebben me veel gedaan. Ik weet uit eigen ervaring hoe alleen en eenzaam je je soms kunt voelen na een groot verlies. Dat er dan iemand is die met respectvolle aandacht luistert naar jouw verhaal en ondersteuning biedt door massagetherapie, kan zo waardevol en troostend zijn. Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Je bent een warme vrouw, liefdevol, zacht. Je kunt ruimte geven aan een ander, simpelweg door stil te zijn.