Babberich

Moniek Jansen

Ik heb altijd graag geluisterd naar mensen. Vroeger luisterde ik naar mensen in een verrassend andere setting, namelijk als verzekeringsadviseur. In deze functie was het belangrijk om goed tussen de regels door te luisteren, om oprecht nieuwsgierig te zijn en te durven vragen. Nadat ik in 2015 uitviel in mijn werk en in mijn leven, borrelde een oude wens op om mijn luisterkwaliteiten en gevoeligheid anders in te zetten. Ik schoolde om naar holistisch masseur, tijdens deze opleiding ontdekte ik de kracht van lichaamsgericht werken, ik voelde ineens mijn emoties en mijn onderliggende patronen, ik voelde dat alles voelbaar was in mijn lijf. Ik vind het fijn om dit nu door te geven in mijn praktijk en ik luister heel graag naar jouw verhaal van verlies.

Rouw kwam al op jonge leeftijd op mijn pad en uit ervaring weet ik hoe het voelt wanneer de wereld om je heen stilstaat en de bodem onder je verdwijnt. Voor mij voelde afscheid nemen en rouwen vooral héél eenzaam, ik hoor vooral nog de stilte die om rouw heen hangt en hoe alléén rouw kan zijn.

‘dood ben ik pas als jij me bent vergeten’

Bram Vermeulen

Het is zo helend om samen de stilte te doorbreken! Zullen we samen luisteren?

‘DOOD BEN IK PAS, ALS JIJ ME BENT VERGETEN’ Een zin uit een liedje van Bram Vermeulen die mij raakt. Ik knipte de tekst uit een tijdschrift, kort na het overlijden van mijn vader, het knipsel heb ik altijd bewaard. Zolang je leeft, leeft iemand in herinnering met je mee.

Mijn praktijk

In mijn mooie praktijk in het buitengebied van Babberich ontmoet ik veel mensen. Mensen met kleine en grote verliezen, mensen met rauwe rouw en oude rouw. Ik luister graag naar de verhalen die verteld en gevoeld mogen worden, mijn luistervolle aanwezigheid en mijn vrijmoedigheid in vragen maken hier ruimte voor. Mijn nuchtere kwetsbare humor en mijn aanraking geven steun en verzachting.

Je bent van harte welkom!

Jouw benadering creëert instant vertrouwen. Ik kreeg het gevoel dat alles er wel mocht zijn. Het is fijn dat je met zoveel aandacht het gesprek doet, dit maakte voor mij echt veel helder