's Hertogenbosch

Monica Wilhelm

Vele jaren werkte ik met plezier in de horeca, in de festival bouw- en organisatie, in de kinderopvang en in de ouderenzorg. Toen mijn kinderen groter waren kwam er ruimte voor werk dat mij nog meer voldoening gaf en waarin ik me ook persoonlijk meer kon ontwikkelen.  Ik had altijd al het belang gezien en gevoeld van lichamelijk contact.

Ik volgde een opleiding voor massagetherapie en later ook de opleiding ‘Massage bij kanker’ en de ‘Opleiding Lichaamsgerichte Begeleiding bij Rouw en Verlies’. Al snel had ik mijn eigen praktijk, in een prachtig monumentaal pand in het centrum van ’s-Hertogenbosch. Ik vind het altijd weer opnieuw bijzonder en ontroerend wanneer iemand zich in mijn praktijk open en kwetsbaar kan laten zien.

Angst, onzekerheid, vermoeidheid, verdriet, boosheid en kou zijn veel gehoorde klachten bij een groot verlies. Soms is een verlies te groot om in één keer toe te laten. Soms is er een lang verborgen verdriet. Dit alles slaat zich op in je lijf. Soms voel je je daar dan niet meer thuis.

Als lijven mogen spreken, als handen mogen raken, dan kan de Liefde stromen

Rouw is een andere kant van liefde en jouw lichaam rouwt altijd mee. Soms versteen je van verdriet en is er geen warmte meer in je hart. Soms heb je koesterende handen en begeleiding nodig om terug te kunnen keren naar je gevoel en naar je eigen lichaam.  Bij mij ben je veilig en van daaruit mag jij je openen. Ik kan je op weg helpen om jezelf te kunnen dragen. Als jij kan verzachten kan de liefde weer gaan stromen en komt er meer ruimte voor dierbare herinneringen.

mijn praktijk

Vol aandacht neem ik je mee naar jouw lichaam zodat jij je daar (weer) prettig kunt voelen. Ik ben er voor je, met een luisterend oor en mijn liefdevolle aanraking.

Ik stem me af op jou. We kijken samen wat je lichaam jou wil vertellen. Daarbij maak ik gebruik van technieken uit de klassieke massage, de traditionele Chinese geneeskunde en uit de opleiding lichaamsgerichte begeleiding bij rouw.

Mijn massage kan de vrije doorstroom van energie stimuleren of herstellen. Het kan fysieke en emotionele pijn verlichten. Het kan je helpen los te laten en verdriet of verlies te voelen en te verzachten. Massage kan meer aanraken dan alleen je lichaam.  Zo kan een emotie of een verhaal worden aangeraakt. Je lichaam spreekt soms een andere taal dan je hoofd.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is veel ruimte en rust tijdens de sessie om dit te ervaren.

Bij jou voel ik me veilig. Je openheid en eerlijkheid raken me.