Delden

Miriam Veldhuis

Mijn eerste baan was op een notariskantoor. Daar kon ik mijn hoofd goed inzetten, zoals ik dat destijds ook in mijn dagelijks leven goed kon. Diep van binnen wist ik, dat ik niet op de goede plek zat. Alles viel samen toen ik, na een burn out en depressie, mijn verlangen volgde om meer te kunnen voelen en meer te kunnen leven vanuit mijn volle potentieel. Ik volgde verschillende therapieën, opleidingen en trainingen, waaronder de opleiding tot holistisch massagetherapeut. En nu ben ik op mijn plek: mensen begeleiden om in contact te komen met hun lichaam en wat daarin te voelen is.

Door ingrijpende ervaringen in mijn kinderjaren, verhuizingen, overlijdens, verlies van gezondheid en een scheiding kwam ik in mijn leven ook in contact met rouw. Ik overleefde door me voornamelijk sterk te houden en me terug te trekken. Door het zelf te doen en door mijn hoofd in te zetten.

‘Het gaat niet over zilver
Het gaat niet over goud
Niet over diamanten
Maar over wie altijd het meeste van je houdt….’

 Henny Vrienten – Het gaat niet over

Deze zinnen raken voor mij aan waar rouw wel en niet over gaat. Ik heb inmiddels ervaren, dat omgaan met verlies ook anders kan.  Dat rouw niet gaat over doorzetten en doorgaan. Het gaat niet over groot houden, sterk zijn en alleen doen of er over heen stappen. Het gaat niet over dat tijd alle wonden heelt en dat het wel slijt. Het gaat ook niet over dat wat je verloren bent moet loslaten.

Rouw gaat over zelfzorg en troost, als verdriet je overspoelt. Het gaat over met compassie met je verlies om gaan. Over veerkracht voelen, ondanks je verlies. Het gaat over leren anders vast te houden wie je verloren hebt.  Bij een verlies wordt van alles in je geraakt en dat kan als groot en veel voelen. Het gaat voor mij dan juist om bedding voelen om de pijn van verlies te kunnen dragen.  Het gaat om richtingaanwijzers zoeken om het verlies mee te kunnen nemen in je verdere leven. Het gaat om jou!

Mijn praktijk

Rouw laat zich altijd voelen in je lichaam.

In mijn praktijk in Delden, begeleid ik je om op een open en reflectieve wijze je bewust te worden van wat er leeft in jou, zonder dat te hoeven veranderen. Te luisteren naar de signalen van je lichaam, je gevoel, gedachten, emoties en behoeften. Niet door te denken, maar door te ervaren. Ik vind het belangrijk, dat je je veilig voelt en ga daar zorgvuldig mee om. Ik ben sensitief, waardoor ik je helemaal kan “zien en horen” en in alle gevallen naast je kan staan in je verlies, hoe verdrietig, boos of bang je ook bent.

Je bent zacht en zorgvuldig in contact en in dat contact voel ik bedding vanuit je eigen levenservaring.