Nieuwegein

Melanique Bruggink

Ik houd al mijn leven lang van écht contact. Ik werk vanuit openheid en in verbinding met de ander. Door mijn persoonlijke ervaring voel ik me sterk betrokken bij mensen die te maken hebben met rouw en verlies.

Hiervoor was ik 25 jaar lang werkzaam in de jeugdzorg. Toen in een paar jaar tijd mijn man en mijn moeder overleden, verschoof mijn aandacht van mijn hoofd naar mijn lichaam en mijn gevoel. De rouw bracht mij uiteindelijk dichter bij mezelf. Ik besloot mijn hart te volgen en van mijn liefde voor aanraken én het plezier in het begeleiden van mensen mijn vak te maken. Zo werd ik massagetherapeut en koos ik ervoor om me in het begeleiden bij rouw en verlies te specialiseren.

Rouw laat zich altijd voelen in je lichaam. Dat heb ik zelf indertijd zo duidelijk ervaren. Het leek wel alsof er een olifant op mijn borst zat. Diep doorademen kon ik niet. Ik zou willen dat ik op het idee was gekomen om naar een massagetherapeut te gaan en dat ik zo wat meer had kunnen ontspannen en naar de taal van mijn lichaam had mogen luisteren.

‘In het erkennen van gemis, hervind je de rijkdom van je wezen’

Deze zin van Hans Knibbe heeft in mijn rouwproces veel voor me betekend. Hij nodigt uit aanwezig te zijn bij wat je voelt. In dit geval stilstaan bij dat gemis onderdeel van je is geworden. Maar er is in rouw veel meer te voelen dan gemis. We zijn vaak zo geneigd om weg te gaan van wat niet fijn is. Om een oplossing te willen voor pijn en verdriet. Mijn overtuiging is dat er pas stroming en verandering kan komen als je eerst kunt toelaten wat er nu is. Dat geeft herstel van de verbinding met jezelf.

Mijn praktijk

In mijn praktijk ‘Bruggink Massagetherapie’ werk ik vanuit de visie dat je lichaam niet op zichzelf staat. Je lijf  hoofd en hart zijn met elkaar verbonden. Tijdens ons gesprek en op de massagetafel nodig ik je uit stil te staan bij wat er in je leeft. Je maakt niet alleen contact met je lichaam, maar ook met je emoties, gedachten en patronen. Ik bied jou een veilige omgeving, contactvolle handen en echte aandacht. Het is troostend om je in alle rust aan te laten raken en ruimte te kunnen geven aan jouw verlies en alles wat dit van je vraagt.

Je rust en doorleefdheid zijn als balsem.