Diepenheim

Martha van Haagen

In 2016 raakte mijn leven in een stroomversnelling. Mijn baan in de financiële dienstverlening zou door reorganisatie gaan verdwijnen.
Dit was het moment waarop ik besloot om het anders te gaan doen. Ik wilde terug naar het menselijke directe contact, niet meer via telefoon of mail. Ik sloeg een nieuwe weg in en startte met een massageopleiding. 

Tijdens deze opleiding werd mijn man ziek en in 2018 is hij overleden aan kanker. Gedurende deze periode heb ik gemerkt hoeveel massage kan doen en wat het ook heeft gedaan voor mijzelf. Hoe het heeft geholpen dichter bij mijzelf en bij mijn gevoel te komen. Hoe het handvatten heeft geboden  om mijn gevoelens te herkennen en te erkennen. 

Je bent nergens geweest als je niemand hebt gemist

Dit is een regel uit een songtekst van Stef Bos die mij raakt. Missen….herinneringen aan je leven samen, wat je voor elkaar hebt betekend, soms ook verdrietige herinneringen, boosheid en onmacht. Als alles er mag zijn en waar is geeft dat troost. 

Mijn praktijk

Afscheid nemen, verlies, rouw, we maken het allemaal mee. Het verlies van gezondheid, van een baan, van familieleden of vrienden, een onvervulde kinderwens. Het is dichterbij dan je je realiseert. Vaak weten we niet goed wat we hierbij voelen.

We willen het niet weten, leggen het naast ons neer, als we er niet aan denken, dan is het er ook niet. We gaan door. Maar rouw laat zich niet wegstoppen en is voelbaar in je lijf.

In mijn praktijk nodig ik je uit om tijd en ruimte te nemen om te ervaren en te voelen dat verlies deel uit maakt van jou. Dat het er mag zijn in al zijn betekenis. Dat het bij je hoort voor de rest van je leven, als een liefdevolle herinnering.

Rouw is nooit klaar, maar mag ik je helpen het een stukje dragelijker te maken? Zodat er ook weer ruimte kan ontstaan. Ruimte om te leven met dat wat je mist.

jouw diepgang en veilige aanwezigheid geeft vertrouwen en nodigt uit……tot zijn