Hengelo

Marlies Laan

In mijn werk als oncologiefysiotherapeut beteken ik wat voor mensen die een heftige periode in hun leven doormaken. Het is bijzonder om bij te kunnen dragen aan revalidatie en fysiek herstel, maar ook als er geen herstel mogelijk is te kunnen bijdragen aan kwaliteit van leven. De impact van een ziekte als kanker op het leven is groot.

Mijn hart gaat al langer ook uit naar mensen die met rouw en verlies te maken hebben. Na scholingen op het gebied van coaching rondom kanker kwam ik in aanraking met de opleiding lichaamsgerichte begeleiding bij rouw en verlies. Deze opleiding maakt het geheel kloppend.

Naast mijn werk als fysiotherapeut bied ik nu ook begeleiding bij verlies en rouw. Misschien is mijn grootste kwaliteit wel dat ik niet weg kijk.  Ik kijk niet weg wanneer het pijnlijk of verdrietig wordt. Ik kan er bij blijven. Dat heb ik in mijn leven geleerd, ook door de manier waarop ik ben opgegroeid. Dat wil ik jou bieden, een veilige bedding voor dát wat er speelt.

“een pad ontstaat door erop te lopen “ Lao Tse

Of je wilt of niet je hebt je eigen weg te gaan. Welke kant het ook op gaat. Welke bochten en kuilen je ook tegenkomt. Rouw is ook een pad wat je hebt te lopen. Het verdriet verdringen of uit de weg gaan brengt je niet blijvend verder. Als je gaat lopen kan er ruimte ontstaan om te leren leven met het verlies of de pijn.

Mijn praktijk

In mijn praktijk ben je welkom wanneer je bent geconfronteerd met verlies en rouw, maar ook bij ziekte, zoals bv kanker.  Het kan dat je te maken hebt met een veranderd lichaamsbeeld, verlies van vertrouwen in je lijf of gemis van een geliefd iemand; verlies heeft vele gedaantes.

Met het lichaam als ingang,  door aanraking of oefeningen kun je ruimte leren geven aan wat er speelt. Als je verbinding kunt leggen met wat er in het lichaam gevoeld wordt en kunt luisteren naar jouw verhaal, dan kun je je richten op het hervinden van je focus om voluit te leven.

 

Bij jou voel ik me zo gezien en gehoord