Amsterdam

Mariëlle Klaassen

Tijdens de herstelfase van mijn risicovolle hersenoperatie heb ik ervaren hoe mijn lichaam zich opende en sensitiever werd. Alsof het leven meer voelbaar werd. Ik koos om die reden, na mijn opleiding culturele antropologie, voor de massage-wereld. Het was duidelijk voor mij dat ik de rijkdom van voelen en lichaamsbewustzijn meer in het licht wilde zetten. Toen mijn moeder ziek werd, ging ik bewust vaker naar een massagetherapeut-collega. Deze ervaringen gaven me veel steun in die periode. Ik besloot om mijn praktijk in massagetherapie te richten op anderen die rouw en verlies meemaken.

‘Alleen de liefde blijft, dat is alles wat er is. Alles is.’

Deze woorden komen uit een lied van Spinvis en staan op de rouwkaart van mijn moeder. Het is een zin die me veel hoop geeft. Vooral de laatste regel ‘alles is’ vind ik mooi. Twee woorden om je aan over te geven. Een gevoel waar ik steun en ruimte vind in onzekere periodes. Deze zin herinnert me eraan dat ik dit in mezelf kan ervaren, waar het op sommige momenten verborgen kan zijn. Ik merk in mijn praktijk dat aangeraakt worden een krachtige manier is om deze diepe staat van overgave te verwelkomen.

Mijn praktijk

‘Wacht Even’ is de naam van mijn praktijk voor massagetherapie die ik in 2013 startte. Ik nodig je uit om stil te staan en contact met jezelf (lichaam, emoties, ziel, geest) te maken. Ik geloof in de kracht van ‘even wachten’ waardoor je jouw leven vol kunt ervaren. De klachten of emoties die jij ervaart zijn er om naar te luisteren. In periode van rouw kan massage en aanraking je houvast geven, iets in beweging brengen, of precies dát zijn wat je nodig hebt (bijvoorbeeld een hand op je schouder). Mijn sessies pas ik aan op wat jij inbrengt en voelt in je lichaam. Alles is welkom en zo kan een sessie zich op verschillende manieren ontvouwen.

Jij kan zo haarfijn voelen, jouw stilte is mijn bedding.