Beverwijk

Margret Snelleman

Ik werk al vele jaren als kinder- en jongerentherapeute in mijn eigen praktijk. Dit combineer ik met mijn functie Manager in de kinderopvang. Ik doe dit werk met veel  plezier, passie en vanuit mijn hart.

Ik hou van de eigen-wijsheid van kinderen en jongeren, en ben graag een steuntje in de rug wanneer dat nodig is.  Samen zoeken we naar hun eigen kracht en werken we op een manier die aansluit bij het kind of de jongere. Veiligheid en een klik met elkaar voelen zijn daarbij belangrijk. We gaan het tenslotte samen aan.

In 2011 kreeg ik zelf met een groot verlies te maken. Ik verloor mijn zoon van 20 jaar aan kanker. Met zijn overlijden verloor ik de zin en het vertrouwen in het leven. Ik leer nog steeds om beetje bij beetje m’n verdriet te dragen, met hulp en steun van vrienden én door mijn gevoel leidend te laten zijn.

Vorig jaar overleed mijn vrouw. Nu mis ik haar én mijn allergrootste steun en zoek ik met vallen en opstaan en soms struikelend opnieuw mijn weg.

‘Zeg me dat het niet zo is’ Frank Boeijen

 Ik nam vanmorgen afscheid van mijn hond, hij keek me vragend aan: ‘ga je nu al weer weg?’, leek hij te vragen. ‘Ja joh, ik heb zaken af te maken, maar ik beloof je, ik kom vanavond weer terug. Gaan we weer doen alsof het niet zo is’.

Deze regels schreef ik tijdens een schrijfdag van mijn opleiding. Het gaat over dat een verlies zó groot kan zijn dat het soms wijsheid is om af en toe te doen of het niet zo is. Om het even niet tot op je bot te voelen en zo ook ruimte te maken om verder te leven.

Rouw is vaak een beweging tussen stilstaan bij je verlies én verder te leven, een slingerbeweging tussen het helemaal voelen en ruimte maken voor je toekomst.

mijn praktijk

In mijn praktijk is iedereen met een verlies welkom; van jong tot oud. Soms werk ik individueel, soms met het hele gezin.  Ik mag graag werken met de tool van Daisy Luiten ‘alle sterren van de hemel’, een therapeutisch bordspel voor therapeuten bij begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen.

Soms zijn er geen woorden aan verdriet  te geven en geeft lichaamsgerichte begeleiding de ruimte die je nodig hebt om bijvoorbeeld meer lucht te krijgen, de zwaarte wat te verminderen of om je eigen draagkracht weer te voelen. Ik werk met lichaamsoefeningen en met aanraking.

 

Je bent zo heerlijk direct, oprecht en humoristisch