Gouda

Karin van den Elzen

Ik heb 23 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt. Als gezinsbegeleidster en pedagogisch medewerker. Een vak wat bij me paste en waar ik veel voldoening uit haalde. Totdat ik in een burn-out kreeg. Ik miste de vertaling naar het lichaam in dit werk en in mijn eigen leven. Niet alleen praten, maar ook voelen. Rouw is verweven in ons leven, maar vaak niet gekend. Een verlies van een dierbare, maar ook ziekte, een kinderwens die niet in vervulling gaat, verwachtingen die niet uitkomen is allemaal verlies. Ik bied jou een plek om weer te voelen met aandacht, ondersteunende vragen en mijn handen die luisterend aanwezig zijn.

‘Wanneer ik morgen doodga, vertel dan aan de bomen hoeveel ik van je hield’

Deze zin uit het gedicht van Hans Andreus laat mij iedere keer weer voelen waar rouw over gaat. En er ontstaat van alles in mij, lezen en schrijven over iets wat zo diep gaat en zo groot is als rouw. ‘Wanneer ik morgen doodga, vertel dan aan de bomen hoeveel ik van je hield’… voor mij is het een ode aan het leven en aan de herinnering van diegene die er niet meer is.

Ik begeleid mensen die te maken hebben met rouw. Omdat het leven uitnodigt om er mee te zijn, ook de rauwe rouw te omarmen en bedding te voelen te midden van al het verdriet.

Mijn praktijk

Ik heb de opleiding gedaan bij Holos academie voor massagetherapie en ben als therapeut begonnen in mijn praktijk in 2009. Ik begeleid mensen die te maken hebben met allerlei soorten rouw. Ik werk vanuit de holistische visie. We zijn meer dan alleen ons fysieke lijf, we zijn een geheel van lichaam, geest, gevoel, gedachten, ervaringen en emoties. Al deze gebieden hebben verbanden met elkaar, je kunt het een niet los zien van het ander. De ervaringen die je in je leven hebt opgedaan en de manier waarop je hiermee bent omgegaan, maken jou tot wie je nu bent. Al deze aspecten zijn niet los van elkaar te zien en beïnvloeden elkaar. Massagetherapie is een uitnodiging aan jou om juist met aandacht te voelen hoe het nu met je is, om helemaal aanwezig te zijn bij dat wat je voelt. De nadruk ligt op ervaren van wat er nu is.

Ik ervaar bij jou zo`n zachte kracht. Je raakt aan zonder oordeel en met een duidelijke uitnodiging: je raakt!