Amsterdam

Judith Luteijn 

Toen ik op de middelbare school zat verloor ik mijn lieve nichtje Karin. Zij was 19 en werd geschept door een vrachtwagen. In een klap voelde ik wat schrik en verdriet met mijn lijf deed. Ik voelde mij moe en wendde mij af van anderen waardoor ik niet meer meedeed met de groep. Ook zag ik hoe anderen over het ongeluk spraken en voelde ik mij onbehagelijk als men mij wilde troosten door te zeggen dat ik jong was en deze ervaring mij sterker zou maken. 

Nu ik als massagetherapeut werk besef ik zo goed dat het enige dat ik toen echt nodig had een rustige plek was en ruimte om mijn verdriet en alle gevoelens die daarbij hoorden, te mogen voelen.  

Omdat ik de grote wereld beter wilde begrijpen ben ik rechten gaan studeren. Ik heb lange tijd  mensen bijgestaan als advocaat die bekneld waren gekomen in ons juridisch systeem. Daarbij heb ik veel machteloosheid gezien en natuurlijk ook boosheid en verdriet. Ik merkte dat de ontmoeting met mensen die het moeilijk hebben mij motiveerde meer te leren over mezelf en hoe om te gaan met lastige en ongemakkelijke situaties.  

In 2015 ben ik begonnen met de opleiding om massagetherapeut te worden en begon ik mijn eigen praktijk op te bouwen. In het werk als advocaat vond ik te weinig ruimte om mijn zachtheid in te zetten. Nu doe ik alleen nog lichaamswerk met mensen, één op één of in kleine groepen. Bijzonder vind ik het om getuige te zijn als mensen naar iets toe bewegen dat eerst eng of afstotend was. Ik heb zelf ervaren in mijn leven dat ieder verlies een eigen kleur heeft.  Nu heb ik beter door hoe bij mij de verschillende verliezen werken, waaronder diffuse verliezen. Daardoor kan ik makkelijker toelaten dat er pijn op tafel komt, ook van de ander. 

‘Door genegenheid en aandacht wordt het troebele helder’.

Citaat uit gedicht Rumi 

Als je rouwt kan het zo troebel voelen. Aandacht voor het troebele en voor de pijn, en de wetenschap dat het fijne op je blijft wachten, vind ik geruststellend. Daarbij helpen aandacht en liefde, ook dat is geruststellend omdat anderen je dat kunnen geven. Als het helder wordt zie en voel je meer en kun je voller in het leven staan. 

Mijn praktijk  

Je bent welkom in mijn praktijk in Amsterdam. Ik hou van Amsterdam om zijn diversiteit en ik ben blij dat ook mijn praktijk een grote verscheidenheid aan mensen kent. Je bent welkom met iedere vraag. Ik onderzoek graag met jou wat jou kan ondersteunen in jouw rouw. Daarbij helpt vaak mijn luchtigheid en speelsheid. Ik kan goed schakelen; van speels naar compassievol en verstild aanwezig zijn. 

 

je gaat met een open en nieuwsgierige blik het contact aan