Helmond

Godelieve Baeten

Ruimte geven aan rouw in verbinding met jezelf.

Al van jongs af aan zijn openheid en verbinding  belangrijke kernwaarden voor mij. Lang werkte ik in het onderwijs,  nu heb ik een praktijk voor massagetherapie en mijn vrije tijd besteed ik graag aan beeldhouwen. En tussen deze drie ogenschijnlijk verschillende dingen ervaar ik een mooie parallel. Als leerkracht volgde ik altijd het kind en ging ik uit van zijn heelheid. Als ik een beeld maak, volg ik de steen; alles is er al. Bij lichaamsgerichte begeleiding volg ik de mens die vóór mij zit. Ook daar ga er ervan uit dat alles er al is. Door een verlies of tegenslag is er soms iets vóór komen te zitten.
Door hier lichaamsgericht mee aan de slag te gaan kun je je bewust worden van  wat jouw patroon is om met jouw verlies om te gaan. Ik vind het fijn, om in contact met jou, op zoek te gaan naar dát wat er al is en wat ondersteunend kan zijn voor jou.

Rouw kan te maken hebben met een recentelijk verlies maar het kan ook een uitgesteld rouwproces zijn. Vanuit mijn visie bekijk ik rouw en verlies in de breedste zin van het woord want naast de dood kun je ook rouwen om bijvoorbeeld je lastig te dragen jeugd,  het verliezen van je baan,  je geliefde door scheiding,  je gezondheid, je veilige woonplek.

Omdat ik zelf heb mogen ervaren dat als je ruimte geeft aan het proces van rouw, je het als het ware in het licht zet. Het zet zich dan niet vast in jezelf maar geeft  het je rust en ruimte. Je gaat weer leven in plaats van overleven. Je kunt je verdriet, boosheid, angst gaan dragen in plaats van te gaan verdragen. Er komt weer vertrouwen om te mogen gaan (genieten van het)  leven.

“Stilte in het midden’

Deze titel van een boek van Bert Hellinger raakt voor mij de kern. In het midden is het stil, daar mag je gaan luisteren. Naar de stilte in jou.  In je lichaam is ook rust en stilte te vinden. Dat helpt als je rouwt. Het wijst je de weg naar wat er echt toe doet. 

Mijn praktijk

‘Rouw verdient aandacht en erkenning, vanuit zorgzame liefde voor jezelf ‘. In mijn praktijk ‘OntMoeting’ benader ik  je vanuit liefde,  met een open hart en in verbondenheid.
Door lichaamsgerichte begeleiding kun je een andere kant van jezelf gaan ontdekken. Rouw kan maken dat je je afgesloten voelt en tegelijkertijd kan rouw ook openheid naar boven brengen. Door middel van massage, aanraking, focusing, opstellingen en gesprek begeleid ik jou in jouw proces van verlies.                                                          

‘Jij raakt aan. Je wijsheid en rust zijn voelbaar via je handen’