Alphen aan de Rijn

Danielle Hoek

Ik heb altijd gevoeld dat ik graag iets voor anderen wil betekenen.   Voorheen was ik werkzaam in de hospitality branche en als pedagogisch medewerker. Het massage-vak is via mijn dochter op mijn pad gekomen en wat een verbinding in aanraking heb ik al mogen ervaren. Ons lichaam kan ons zoveel vertellen, als we ernaar leren luisteren. Ik ben een masseur met een groot hart voor mensen met verlies.

Op 12 jarige leeftijd overleed mijn moeder plotseling. Sindsdien heeft mijn overlevingsdeel heel hard gewerkt. Ik was er altijd alert op of mijn omgeving wel veilig genoeg was. Mijn hoofd neemt het snel over. De opleiding tot ademcoach bracht me al meer in mijn lijf.  Toch bleef die altijd aanwezige onderstroom van verdriet. Tijdens de nascholing massage bij rouw mochten wij schrijven wat kloppend is aan rouw. Dit is voor mij dat rouw altijd voelbaar is, diep in mij. Als een golf, soms wat groter, soms wat kleiner, als water in mijn cellen.  Dit celgeheugen werd tijdens de nascholing aangesproken door de kracht van zachte aanrakingen. Hierdoor werd duidelijk dat mijn ‘mist’ in mijn hoofd mijn rouw was: een rouwsluier. Zo is het gekomen dat ik na veertig jaar mijn verlate rouwproces ben aangegaan. Met compassie, vertraging en af en toe stilstaan. Met schrijven en heel veel thee. Met warme douches en zachtheid. Zo kon ik mijzelf de erkenning geven die ik nodig had. Ik merkte dat mijn altijd aanwezige onderstroom van verdriet ging smelten. Nu kan ik weer oprecht genieten en voel ik mijn eigen ‘ik’ weer.

 

“En laat me los, Ik kan het ….Alleen. Maar houd me vast als het nodig is.”

“En laat me los, Ik kan het…

Alleen.

Maar houd me vast als het nodig is

In gedachten

En ik vind je in alles om me heen

Maar al denk ik soms dat het zo beter is

Kan ik het niet helpen dat ik je soms mis”

Dit lied van Maaike Ouboter raakt mij zo. Dit zegt mij hoe opnieuw verbinden – het verlies verweven in mijn leven –  ervoor gezorgd heeft dat alle gevoelens er mogen zijn.

Mijn praktijk

In mijn praktijk Massage By Daan richt ik mij voornamelijk op ontspanning. Door je in ontspanning gedragen te mogen voelen, kan de schrik uit je lijf vloeien. Hiermee creëer je ruimte voor wat gevoeld en gehoord wil worden. Het is zo fijn om door die ruimte weer lucht te mogen ervaren. Dit gun ik een ieder die rouw in het lichaam ervaart. De herkenning, de erkenning, de veiligheid. Ik bied je een plek waar alles mag zijn. Waar liefdevol weer de eigen veerkracht ontdekt mag worden.

Wanneer het lichaam aangeeft dat het allemaal een beetje teveel is, wil het rusten. En juist die complete ontspanning lijkt dan moeilijk te vinden. Met aandachtige aanrakingen help ik jou op zoek te gaan naar wat jouw lijf wil vertellen. Ik nodig jou uit ruimte te bieden aan je verdriet of dat wat gevoeld wil worden: via je lichaam, zonder dat het hoofd daar wat van hoeft te vinden. Compassievol en met een vleugje nieuwsgierigheid.

Jij bent zo echt en puur, dat biedt mij veiligheid