Tilburg

Anneke Wolters

Massagetherapie heeft mij bij mezelf gebracht. De opleiding tot massagetherapeut heeft daar verdieping in gegeven. Niet altijd een gemakkelijke weg, maar wel een weg waar ik veel pareltjes heb gevonden. Een van die pareltjes is het leren ervaren dat er in ieder ogenblik een nieuw begin ligt. Dit weten maakt alles levendig en open. Het hoeft niet te blijven zoals het was. Het mag nieuw en anders. Ik mag nieuw en anders. Jij mag nieuw en anders.

De kern van leven is liefhebben 

Ik ben graag bij mensen met rouw omdat rouw zo het léven raakt. Verliezen is dan het verliezen van liefde. Het verliezen van toekomstperspectief, verlies van werk, van een geliefde, van jouw eigenheid, verlies van een veilig (t)huis, verlies van gezondheid. Het raakt je in je hart, in je kern. Het markeert een moment in je leven. Het is een scharniermoment. Het oude vertrouwde is weg en hoe te zijn in het nieuwe? Daarbij mogen zijn, mogen luisteren, vragen, teruggeven wat ik je hoor zeggen, zodat je het zelf ook kunt horen, is een voorrecht.

Mijn praktijk

Ik houd van mijn werk, omdat ik houd van levensverhalen. Zo kan ik dichtbij mensen zijn en luisteren en vragen. Mensen kunnen zichzelf nog wat meer ontdekken en dichter bij zichzelf komen. Hun verhalen resoneren ook in mij. Zo ontdek ik mezelf steeds een beetje meer. En vandaaruit kan ik weer wat dichter bij de mensen zijn. Massagetherapie doe ik niet alleen, dat doen wij samen.

Jij bent wijs, het leven heeft je ervaringen gegeven die jou invoelend en afgestemd op de ander hebben gemaakt. Jouw luchtigheid heeft bodem.