Het hart op slot

Gepubliceerd op

Ze is voor de eerste sessie bij me in het traject wat ze bij me doet.

Na een gesprek, waarbij ze heel goed met droge ogen kan vertellen wat er afgelopen jaren gebeurd is, ligt ze bij me op de massagetafel. Ontspannen kan ze niet, vertelde ze nog. Intuïtief neem ik haar tijdens het masseren mee in een visualisatie. Een visualisatie naar haar hart

‘Hoe ziet je hart eruit’?, ‘Heeft het een kleur’?  ‘Is er een ingang?

Haar hart zit op slot, een ingang is niet te vinden. Ze vertelt dat er een gordijn omheen zit. Ik vraag haar of ze haar hart aan kan raken. Of dat ze erbij kan gaan zitten. Ondertussen masseer ik haar rug met twee warme stenen. Volledig in overgave laat ze haar tranen de vrije loop. De tranen van liefde, de tranen van gemis. De tranen die ze zo lang niet heeft laten zien.  Ze heeft een stukje van de pijn die ze zo voelt aan kunnen raken. Zodat ze uiteindelijk weer haar levenskracht kan vinden om weer te genieten van het leven, met gemis. Ze heeft verbinding kunnen maken met haar hart.

Later op de dag krijg ik een berichtje.  Ze is dankbaar voor de ontspanning die ze heeft ervaren en bedankt me voor de bijzondere sessie.

Frouk Jeske Abma – Netwerk Rouwen met Compassie (rouwenmetcompassienetwerk.nl)

Deel dit blog