Alkmaar

Coby van Tilburg

Mijn werk begon ooit als kleuterjuf. In 2007 verhuisden we voor drie jaar naar Engeland. Daar werd ons tweede kind geboren. Ik voelde een verlangen om tijdens ons verblijf meer over mezelf te ontdekken.  Ik schreef mij nietsvermoedend in voor een holistische massageopleiding. Aanraken was toen nog niet zo mijn ding en het woord ‘holistisch’ zei mij ook niks. Toch werd ik er onbewust naartoe getrokken.

Tijdens de opleiding leerde ik wat oprechte, aanwezige aanraking betekent. Ik ontdekte hoe het is om iemand met compassie en aandacht te benaderen en aan te raken. Ik leerde hoe waardevol het is om aanwezig te zijn, zowel in het ontvangen als in het geven. Die ervaring vormt de basis van mijn werk.

Vanaf onze geboorte weten we één ding zeker: ooit verlaten we deze wereld weer. Als kind zijn we ons nog niet bewust van verlies, al slaan we verdrietige momenten wel op in ons lichaam. Verdriet en gemis kunnen diep weggestopt zitten, soms zonder dat we het zelf doorhebben. Zelf heb ik ook verschillende vormen van verlies en rouw ervaren. Soms was het voorspelbaar, soms ongrijpbaar en moeilijk te bevatten. Die ervaringen komen op onverwachte tijden voorbij, soms als een zachte bries, soms als een harde tegenwind. Soms lijkt het leven even stil te staan.

‘Verlies dragen we allemaal met ons mee,
het gaat erom hoe we er mee dansen’

Mijn werk heeft verschillende vormen gekregen. Ik werk als lichaamswerker en ritueelontwerper. Meer en meer krijgt rouw en verlies een plek in mijn praktijk, zowel bij lichaamswerk als bij rituelen. Rouw kan tastbaar zijn, zoals bij het verlies van een dierbare, maar ook diffuus, zoals bij een gevoel van gemis of een onvervulde droom. In mijn praktijk luister ik, ben ik stil, en voel ik aan wat nodig is. Mijn holistische visie betekent dat ik open sta voor wat er is, zonder oordeel. Er zijn zoveel vormen van verlies die niet altijd erkend worden, die geen luisterend oor of troostende hand vinden. In mijn praktijk mogen tranen er zijn, in alle vormen.

 Mijn praktijk

 Verdriet, rouw en gemis kunnen ons uitputten en rusteloos maken. Je komt naar mijn praktijk met het gevoel dat er iets is wat in jouw lichaam huist. Dat iets kunnen we rouw noemen. Samen maken we er contact met dat wat er is.   Elke sessie is afgestemd op wat nodig is. Soms is dat een massage met warme olie en Lomi Lomi technieken, soms zijn het mijn klankschalen of de drum, en vaak is het gewoon een stille aanraking.

Of je nu iets wilt onderzoeken of gewoon even wilt rusten, ik bied een warme plek waar je tot jezelf kunt komen. Wat kan ik voor jou betekenen op jouw levensreis? Ik wandel graag een stukje met je mee.

 

Jouw handen zijn een pracht instrument, door jouw open en eerlijke vragen werd ik uitgenodigd om steeds dieper in mijn lijf te zakken.