Amsterdam

Rozemarijn Rotting

Het zaadje om massagetherapeut te worden werd gepland toen ik te horen kreeg dat ik waarschijnlijk nooit zwanger zou kunnen raken. Ik had moeite het verlies ‘te nemen’. Ik wilde er niet aan, sloot me af voor deze levensveranderende mededeling. Ging overleven in plaats van het te doorleven. Ik voelde dat ik mijzelf volledig ontkoppelde. Ik was niet meer in mijn lijf, niet meer bij mijn gevoel. Deze reactie van mijzelf herkende ik van eerdere verlieservaringen en dit wilde ik niet nog een keer.

Wanneer je iets of iemand verliest, verlies je vaak ook een bepaalde identiteit en veranderen je toekomstbeelden. Wie ben je zonder geliefde, (klein)kind, baan, carrière, goede gezondheid?

Met behulp van massagetherapie lukte het me om me weer te verbinden met mijzelf en de stagnatie die ontstaan was op te heffen. Ik ging weer stromen, mijn blik verruimde zich weer, ik kon weer voelen wat goed voor mij was. Ik vond mijzelf en mijn kracht terug.

Gingen je dromen anders dan je hoopte?

Anders dan verwacht.

Zit je opgesloten?

Open!

 uit Blijf! van Wende

Vaak wanneer er iets onverwachts of iets reeds bevreesd gebeurt sluiten we onszelf af, schieten naar ons hoofd en doen het een tijdje op de rede. Proberen te begrijpen wat en waarom iets gebeurt. Deze beweging helpt en beschermt je, maar niet als het je vervolgens niet meer lukt om weer te openen en langzaam maar zeker het leven weer toe te laten. Te doorvoelen wat iets met je heeft gedaan of nog steeds doet. Waar je geraakt bent, waar je je niet meer helemaal heel voelt, waar je misschien een stuk van jezelf lijkt te zijn verloren. Ruimte geven aan alles wat er is, verzacht je hart en je lijf en maakt dat ook je brein zich weer ontspannen.

 

Mijn praktijk

Om weer te openen heb je vaak een ander nodig. Een ander die naar je luistert, die je die ene vraag durft te stellen, die je aanraakt en troost, die een stukje met je meeloopt op je pad, die je helpt inzicht te krijgen, door wie je je gesteund voelt maar die je ook je eigen kracht weer laat ervaren. Een vorm van steun die je niet altijd kunt vinden bij je naasten. Omdat zij er ook middenin zitten of je niet begrijpen in deze, je ze er niet mee wilt belasten, zij direct oplossingen aandragen terwijl jij alleen maar een luisterend oor wilt. Ik ben die ander voor mensen die bij mij komen in mijn praktijk.

 

Wat mij blijft ontroeren is de kracht die vrijkomt wanneer iemand werkelijk durft uit te reiken en haar ziel en zaligheid blootgeeft en daarmee zichzelf opent. Waar kwetsbaarheid mag zijn, laat werkelijke kracht zich zien. De eerlijkheid van het lichaam en haar onvoorwaardelijke aanwezigheid helpt ons hierbij.

 

Veel mensen die bij me komen vallen onder de noemer hoogsensitief, net als ikzelf trouwens. Gevoelig zijn iets heel anders is dan goed bij je eigen gevoel kunnen zijn en blijven. Vaak is het juist hoe gevoeliger, hoe groter de neiging om emoties uit de weg te gaan of erin te verdwijnen.

 

Aanraking en aanwezigheid zijn mijn instrumenten. Ik luister oordeelloos, bied je lichaamsgerichte handvaten aan om naar binnen te keren, jezelf te ontmoeten. Ik ben er voor jou, in volle aanwezigheid, ik moedig je liefdevol aan en bied je een veilige plek waar je je gesteund weet, net zolang tot je voelt dat je weer op eigen benen kunt staan. Tot die tijd ondersteun ik je met liefde.

 

Je hebt een heldere aanwezigheid en ogen die zien, bij jou voelde ik me veilig en gedragen