Dalfsen

Melinda Kappert

Mijn passie is om er te “zijn” voor mijn cliënten die te maken krijgen met rouw over verlies van een dierbare persoon, verlies van gezondheid, baan of vriendschap. Voorheen werkte ik met veel plezier in het kledingbedrijf van mijn man. Het leukste van het werk vond ik het contact met klanten en leveranciers. Vaak ontstonden er gesprekken die verder gingen dan alleen praten over kleding en ik merkte dat ik juist van die diepgang blij werd.

Toen mijn dierbare oma in 2004 richting het eind van haar leven ging heb ik veel tijd met haar doorgebracht. Het was een serene, intieme periode waarin mijn hart regelmatig een sprongetje van dankbaarheid maakte. Ik leerde om in stilte te zijn en was verbaasd over wat zich in rust en aandacht kon ontvouwen aan gevoelens. De dag dat ze overleed, werd ik ziek, ziek van verdriet. Zo werd ik mij bewust van wat gevoelens met mijn lijf konden doen.

“Wie doet het licht weer aan in mijn leven?

Dit is een zin die ik tegenkwam op de “Ik mis je” site. Deze zin is zó voelbaar. In rouw kan je totaal de weg kwijt raken, het gevoel hebben in het duister rond te dolen. Dan is het fijn als iemand je helpt om een lichtpuntje te vinden. Om in eerste instantie jezelf te zien, dan de omgeving en je daarmee ook weer te kunnen verbinden.
Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een lichtpuntje aan het eind van een tunnel te kunnen zien.

Mijn praktijk

Aandacht, rust, liefdevolle handen, ruimte om te huilen en te lachen. Dit zijn woorden die bij mij en in mijn praktijk passen.
De naam van mijn praktijk zegt het al, Massagepraktijk Zijn. Zijn met dát wat er is. Rouwen over verlies van een dierbare en verlies van gezondheid is iets waar ik in mijn praktijk vaak mee te maken heb gehad. Mensen met kanker en hun naasten, mensen die onvrijwillig kinderloos zijn of verlies van verbinding met partner of kind heb ik ook in mijn praktijk mogen begeleiden. Als kind van gescheiden ouders heb ik ervaren dat scheiden ook een rouwproces is. In mijn praktijk zie ik mensen tussen de 17 en 80 jaar.

Naast het werk in mijn praktijk geef ik ook stervensbegeleiding bij “Zijn bij Sterven”, een initiatief dat ik samen met een vriendin heb opgezet. Naast stervensbegeleiding bieden wij ook lezingen aan over allerlei onderwerpen rondom sterven. Binnen beide praktijken voelt het voor mij als een voorrecht om een stukje op het pad van een ander mee te mogen lopen en te ondersteunen daar waar ik kan.

Ik voel mij welkom, mag ik datgene delen, wat voor mij zo moeilijk is. Je laat ook je eigen kwetsbaarheid zien