Vorden | Medler

Marlies Meenks

In mijn jeugd wist ik wat mijn taak was, alleen niet in welke vorm. Ik startte mijn werkzame leven als docente in het middelbaar vakgericht onderwijs. Al snel reisde ik naar een aantal landen voor werk en heb o.a. les gegeven in Japan. Mijn fysieke klachten en ervaringen op gebied van massage in Azië, brachten mij veel wijsheid en inzichten. Bij thuiskomst in Nederland heb ik deze draad opgepakt, volgde een HBO-opleiding lichaamsgerichte kinder- en jeugd/massagetherapie en opleidingen energiewerk. Inmiddels werk ik sinds 2001 in mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie. Daarnaast heb ik meerdere boeken en hulpmiddelen uitgegeven om mee te werken in praktijk of thuissituatie.

Het overlijden van mijn broer op jonge leeftijd heeft een grote rouwschaduw gegeven aan mijn leven. Rouw, verdriet en eenzaamheid zijn mij niet vreemd. Het blijft steeds een stap om gemis of verdriet in de ogen te kijken. In 2008 ontdekte ik dat ik een alleen-geboren-tweeling bleek te zijn. De andere helft was zeer vroeg in de zwangerschap overleden. Ook hierin werden verschillende thema’s voelbaar zoals er alleen voor staan, afscheid te nemen in situaties, thuis voelen en jezelf ontdekken. Deze ervaringen, inzichten en innerlijke wijsheid maakt wie ik nu ben. Mijn proces in het leren luisteren naar mijn lichaam, werken met mijn eigen helende kracht, connectie maken op andere dimensielagen maakt dat ik nu als lichaamsfluisteraar werk.
Graag geef ik ondersteuning aan jouw proces. Zachtheid voor jezelf en ervaren met je lichaam wat er gebeurt, dat er meer is tussen hemel en aarde, gemis en pijnstukken aankijken. Stap voor stap in jouw tempo.

Voel je welkom

Deze woorden als levensspreuk van mijn praktijk. Welkom voelen in je lichaam, bij jezelf, bij de ander. Welkom voelen met dat wat er is. Verdriet, rouw, pijn, geraakt worden in je hart en het welkom heten is een proces van mogen ZIJN.

Mijn praktijk

In mijn praktijk ontmoet ik kleine en grote mensen met uiteenlopende hulpvragen. Het is bijzonder om er voor jou te kunnen zijn, aan te sluiten wat nodig is of samen te komen tot de kern. Ook dat je even niets hoeft, rust mag ervaren na een intensieve tijd. Jezelf en je lichaam weer ontdekken en voelen waar rouw in je lichaam zit, balans hervinden, inzicht krijgen, verbinding voelen en er mogen ZIJN.

Marlies is een vrouw met een groot hart en bijzondere gaven. Zij voelt haarfijn aan wat er nodig is en daardoor voel ik me gekend en gezien