Houten

Lucette van Roosmalen

Voordat ik massagetherapeut werd, werkte ik 20 jaar in het bedrijfsleven in de HR. Mensen begeleiden vanuit ziekte weer naar het arbeidsproces dat vond ik het fijnste om te doen. Maar het administratieve deel nam de overhand en ik raakte te ver verwijderd van waar het mij om ging. Ik miste het wezenlijke contact met mensen.  Als massagetherapeut heb ik dat helemaal teruggevonden. Echt contact maken en mensen een stukje volgen en begeleiden op hun pad.

Toen mijn dochter ziek werd heb ik ervaren wat verdriet met mijn lichaam deed. Ik voelde me onmachtig, ik probeerde er voor haar te zijn en vergat daarin mijzelf. Mijn lijf ging steeds vaster zitten, ik sliep slecht en had soms het gevoel dat ik stikte. Door aanraking en meer contact met mijn lijf kon ik mijn eigen gevoel toelaten en erkennen dat ik verdriet had en zorgen had of het goed met haar kwam. Hierdoor kreeg ik wat meer lucht, er kwam meer ruimte, ik kreeg meer rust en kon ik er uiteindelijk ook voor haar meer zijn.

Dit is ook wat ik anderen gun en waar ik ze graag bij ondersteun in tijden van rouw en verlies. Niet alleen bij het verlies van een dierbare maar ook bij bijvoorbeeld verlies van gezondheid, werk of de ziekte van je kind.

Keer in tot het hart van de stilte

Een zin uit een gedicht van Hans Stolp

Voor mij is dat belangrijk, even stilstaan en in aandacht voelen en luisteren naar jezelf met alles wat bij jou hoort. Dat geeft ruimte en verzachting. Erkenning voor wat er is.

Mijn praktijk

In mijn praktijk Luce massagetherapie bied ik je een rustpunt waar je mag zijn met wat er is. Door middel van massage en aanraking begeleid ik je om meer in contact te komen met jezelf en je lichaam. Bij verdriet ben je vaak de verbinding met jezelf kwijt en door er met aandacht en via mijn handen contact mee te maken, komt ook de verbinding weer terug. In aandacht voelen en erkennen wat er is geeft ruimte en verzachting, bedding voor je verdriet.

Bij jou voel ik me veilig. Jouw liefdevolle handen voelen hun weg. In rust en stilte mag ik zijn.