Deventer

Jessica Brandwagt

Na mijn studie Slavische taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden heb ik jarenlang voor de Rijksoverheid gewerkt in verschillende functies. Gaandeweg merkte ik, dat ik meer ‘met mensen’ aan de slag wilde. Tijdens een kuurvakantie in 2007 kwam ik in aanraking met holistische massages en ik raakte gefascineerd door deze visie op aanraking. Ik besloot om de massage opleiding bij Holos te volgen.

Na het verlies van mijn zoontje James in december 2015, heb ik aan den lijve ondervonden wat het is om diepe rouw te ervaren, rouwwerk te verrichten én hoe ik daarnaast ook betekenis heb kunnen geven aan deze impactvolle verlieservaring. Ik besefte, hoe belangrijk het is om – naast secure bases – lichaamsbewustzijn te hebben om het verlies nog meer in je leven te kunnen verweven: het lichaam rouwt immers mee en daarin is alles voelbaar.

De woorden ‘werken’ en ‘verweven’ zijn voor mij zo voelbaar passend in de context van rouw, of dit nu recente of langer geleden (gestolde) rouw is. Uit eigen ervaring weet ik hoe het (ook) hard werken is om de verlieservaring in het leven te verweven.

‘Tijd met jou kreeg ik niet. Maar je bent er alTijd’.

Deze dichtregel komt uit het gedicht dat ik heb geschreven voor het geboorte- en rouwkaartje van mijn zoontje: lineaire (klok)tijd was er niet met hem. Zijn aanwezigheid daarentegen is blijvend. Tijd is een bizar gegeven in rouw. Die tikt letterlijk door én staat tegelijkertijd figuurlijk stil, waarbij alles in de vertraging gaat. Iets kan vijf jaar geleden gebeurd zijn en voelen als de dag van gisteren. Een rouwproces kent in mijn beleving dan ook geen ‘tijd’.

Ik vind het een mooi gegeven, dat je altijd een (bewuste) keuze hebt hoe je deze tijd invult. Ook in rouw. De tijd doet namelijk niet zoveel, als je zelf ook niet iets doet in dit proces.

Mijn praktijk

Jij en je verhaal, gevoel en emotie zijn welkom. Alles mag er zijn, waarbij ik empathisch en betrokken aanwezig ben. Daarnaast werk ik in nauwe afstemming: we beginnen precies daar waar jij je bevindt in het rouwwerk. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt in dit proces, zodat de verlieservaring in je leven verweven kan worden. In mijn begeleiding ga ik uit van jouw eigen (lichaams)wijsheid, waar ik je een veilige bedding bied. Mijn praktijk is gevestigd in het mooie Deventer, waar ik in mijn woning een sfeervolle en comfortabele praktijkruimte heb ingericht.

Ik ben ervaringsdeskundig in uiteenlopende verlieservaringen. Mijn specialisatie ligt bij babysterfte en miskramen.

Vol aandacht en enorm zorgvuldig bied jij bedding, rust en ruimte