Utrecht

Heidi Schellekens

Jarenlang was ik zoekende. Na een studie culturele antropologie had ik verschillende banen, maar deze gaven me geen voldoening. Vaak verzuchtte ik: ‘ik wil gewoon lief zijn voor mensen’. Na een heftige zwangerschap en lange hersteltijd, verloor ik mijn baan. Dit was het zetje wat ik nodig had: ik startte mijn eigen praktijk voor lichaamswerk en bewustwording. Nu jaren later ben ik nog steeds blij met deze stap: ik doe werk waar ik mijn liefdevolle aandacht in kwijt kan.

In mijn begeleiding ben ik er helemaal voor jou: met open hart, voelende handen én beide benen op de grond. Ik heb de nodige opleidingen gevolgd op het gebied van coaching, massage, ademwerk en rouw. Daarnaast neem ik uiteraard mijn eigen levenservaring mee. Ik weet als geen ander hoe het is om de weg van het hoofd naar het hart & lijf weer terug te zoeken (én te vinden).

Helaas weet ik ook hoe het is als ziekte ineens je leven binnen dendert en alles overhoop gooit. En dat het moed vraagt om het verdriet onder ogen te zien, om steun toe te laten of je lichaam te voelen met alles wat erbij hoort. Ik ben er graag voor je in dit proces, met mijn volledige aandacht en in een vorm die bij jou past.

Gezien, gehoord, begrepen, aangeraakt

Zoals Virginia Satir zo mooi beschrijft in een van haar gedichten, geloof ik dat het belangrijk is dat we aandacht schenken aan dat wat in ons leeft. Om het te zien, te horen, te begrijpen en aan te raken. Vaak zijn we zo geneigd om ergens over heen te leven, zeker als er pijn en verdriet is. De kern van mijn begeleiding is dat ik je uitnodig om met de aandacht naar binnen te keren en dat er ruimte komt om te zijn bij wat er is.

Mijn praktijk

In mijn praktijk komen afgelopen jaren steeds vaker mensen die in een rouwproces zitten. Ik bied dan begeleiding in de vorm van een luisterend oor, massage of ademwerk, afhankelijk van de behoefte en waar iemand in zijn rouwproces zit. Deze rouw kan gaan over het verlies van een naaste of geliefde, maar ook over het verliezen van gezondheid of toekomstperspectief.

Alleen al het uitspreken en delen van dat wat er in je leeft, kan rust en helderheid brengen. Maar vaak is het ook heel helpend om het lichaam en de adem te betrekken in het proces. Rouw verandert alles en geeft soms een gevoel van jezelf verliezen. Contact maken met het lijf geeft weer bodem en houvast. Daarnaast zit er in verlieservaringen vaak veel schrik en angst, wat onbewust in ons systeem wordt opgeslagen in de vorm van verstijving, vernauwing of spanning. Door zachte en afgestemde aanraking kan het (energetische) lichaam weer wat ont-spannen en verruimen.

Weet je van harte welkom in mijn praktijk in hartje Utrecht.

Jouw zachte afstemming en wijsheid nodigt uit tot openen.