Roelofarendsveen

Gea van Loon

Werken vanuit mijn hart en met mijn handen, voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Voordat ik die weg kon inslaan, had ik al wat stappen gezet op mijn levenspad. Want mijn loopbaan startte in de financiële sector. Strak in het pak, zakelijk door het leven gaan en werken met mijn hoofd, dat was het op dat moment voor mij.
De keerzijde van dit werk was, leven met stress. Strakke deadlines of hoe lang heb ik mijn baan nog, waren niet echt rustgevend. Deze stress werd uiteindelijk ook meer voelbaar in mijn lichaam dan alleen de welbekende gespannen schouders.
Toen in zo’n stressvolle periode één van mijn naasten ziek werd, werd voor mij duidelijk dat mijn hart ligt bij het ondersteunen van mensen die ziek zijn en hun naasten.
Zo kwam ik uit bij massage, met aandacht en een liefdevolle aanraking ondersteuning bieden.

 “Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken. Raak je mijn hart nog duidelijker aan.”

Deze laatste zinnen uit een gedicht van Toon Hermans geven voor mij zo duidelijk weer hoe voor mij het rouwen is. Nu je niet meer bij me bent en ik je niet meer aan kan raken, kan ik met zachtheid en in liefde aan je denken. Ik kan je voelen in mijn hart.
Na het plotselinge overlijden van mijn moeder kreeg, of nam ik, niet de tijd om te rouwen.
Het verdriet van, en de zorg voor mijn vader leken groter dan mijn eigen rouwproces.
Toen een paar jaar later mijn vader de diagnose Alzheimer kreeg, werd mijn zorg voor hem intenser. Zo leerde ik naast het plotselinge afscheid, het iedere dag een beetje afscheid nemen, kennen.
Na het overlijden van mijn vader ontdekte ik ook dat ieder verlies een andere vorm van rouwen kent. Bij mijn moeder ging ik door, terwijl ik bij mijn vader bewust stil ging staan om te voelen en te ervaren hoe dit verlies voor mij was.
Dat is ook wat ik je graag mee wil geven. Je mag rouwen op jouw manier en in je eigen tijd en tempo.

Mijn praktijk

In 2009 ben ik mijn massagepraktijk Relieve, wat verzachten betekent, gestart.
Verzachten in je lichaam en lief zijn voor jezelf, geeft ruimte in je denken en je voelen.
Naast mijn praktijk masseer ik één ochtend in de week in een zorginstelling. Ik geef de bewoners een massage-moment van aandacht en liefdevolle aanraking. Ik ontvang mooie verhalen vol levenswijsheid, maar ik zie ook de andere kant van het ouder worden. Het verlies van dierbaren, het verlies van gezondheid en het los gaan laten van het leven.
Al deze ervaringen neem ik mee in mijn praktijk, waar ik je graag laat ontdekken wat massage en stilstaan bij jouw rouw voor je kunnen betekenen.

Je hebt een open blik en een natuurlijke lichtheid waardoor ik bij jou kan ontspannen.