Soest

Elvira de Koning- Westra

Ik doe al 15 jaar het werk waarbij ik me wezenlijk kan verbinden met een ander, vanuit liefde en compassie. Daarvoor werkte ik lange tijd op kantoor tot ik RSI kreeg. Ik besefte dat ik werk deed waar mijn hart totaal niet lag. Ik stelde mezelf toen de vraag: waar word ik blij van en wat wil mijn hart? Het antwoord was glashelder. Ik word blij van een open en onbevangen verbinding met mensen. Ik wil aanraken, zowel met mijn handen als met woorden.

Toen ik in die periode zelf aangeraakt werd ging ik bewust voelen hoe het echt met me was. Ik ben de 4-jarige massagetherapie opleiding bij Holos gaan volgen en ben in 2003 begonnen met mijn eigen praktijk voor massage-therapie, healing , begeleiding en coaching. Ik doe daar met plezier en passie mijn werk. Ik heb mijn kennis vergroot met de opleiding stervensbegeleiding bij het NIS en heb me gespecialiseerd in begeleiding bij sterven en rouw en verlies.

Verdriet toelaten is ook een vorm van sterk zijn

Al op jonge leeftijd kreeg ik te maken met verlies, sterven en rouw. Sindsdien loopt dat als een rode draad door mijn leven en heb ik er mee leren omgaan als iets dat bij mijn leven hoort. Ook merkte ik dat ik meer (aan-)voelde dan de meeste mensen.

Rouwen is een kunst op zich. Toen mijn vader overleed was ik 19 jaar en gunde ik mezelf geen tijd om echt te rouwen. Ik moest er zijn voor mijn moeder en vergat mijn eigen verdriet. Drie jaar na zijn dood ben ik eindelijk aan mijn eigen rouwproces toegekomen. Ik was mijzelf kwijtgeraakt door me alsmaar weg te cijferen. Dat was ook verlies. Ik was een pleaser geworden en hield niet echt van mezelf. Wie was ik nou echt? Ik heb naar binnen leren gaan en nu hou ik oprecht van mezelf, al heeft dat best wat voeten in de aarde gehad. Mijn opleiding heeft me erbij geholpen.

Mijn praktijk

Mijn wens en verlangen is om je een stukje verder te helpen in jouw rouw. Ik wil je graag horen en je helpen te laten voelen hoe het met je gaat. Misschien ben jij ook ergens jezelf verloren? En wat heb je nodig om weer in je kracht te komen? Met een luisterend oor en een warm, begripvol hart, bied ik begeleiding aan op maat.

Je hebt me geraakt met je liefdevolle uitstraling, de steun en warmte die ik ervoer was heel fijn. Jouw kwetsbaarheid is ook je kracht