Haarlem

Charlotte Poland

Als heel klein meisje ben ik plotseling mijn moeder verloren. We zaten samen in de auto en door een zware botsing raakten we allebei gewond. Mijn moeder overleefde het niet. De dood, de onmacht en het ‘gewoon’ weer doorgaan met het leven, spelen daardoor van jongs af aan een rol in mijn leven.

Vrij lang heb ik daar weinig aandacht aan besteed. Totdat ik zelf kinderen kreeg en het gemis aan een moeder nog duidelijker werd. Sindsdien ging ik zoeken, vragen en verdiepte ik me in het omgaan met verlies.

In mijn massagepraktijk vind ik het fijn om mensen een moment van rust te geven. Tijd en ruimte om uit de drukte te stappen, uit de chaos van alledag, om stil te staan met hoe het nu echt gaat, van toestaan en toelaten wat er op dit moment te voelen is.

‘Heimwee, een gemis naar een tijd die niet meer is’

Deze zin komt uit een gedicht van Sascha Groen. Elke keer raakt de zin mij weer, omdat ik dan meteen weer begrijp waarom het verlies je soms zo kan overvallen. Hoe deze heimwee kan zorgen dat je soms zo’n moeite hebt met bepaalde situaties of bijvoorbeeld jaloers kan worden op andere mensen.

Mijn praktijk

Ik weet uit eigen ervaring hoe verloren, eenzaam en onbegrepen je jezelf kan voelen na een groot verlies en hoe helend het dan kan zijn als iemand je echt hoort en echt bij je is. Dat is wat ik wil bieden in mijn praktijk: een plek waar jij je gevoelens de ruimte kan (leren) geven, zonder dat ze weggepoetst hoeven te worden.

Fijne en rustige sfeer. Charlotte neemt de tijd voor je, stelt je op je gemak en heeft interesse in jouw welzijn.