Breukelen

Brenda van Rijn

Ik houd van mensen. Van eerlijk en wezenlijk contact met mensen. Ik houd ervan de verbinding aan te gaan met dat wat hen bezighoudt, beweegt of juist tegenhoudt.

Een recent, onverwacht verlies heeft mij geleerd dat je niet van tevoren kunt voorspellen hoe rouw zich laat ervaren of hoe lang het duurt. Ik heb gemerkt dat, zelfs als je al heel lang afscheid van iemand hebt genomen, je nog kunt rouwen om diegene. Het heeft mij enorm geholpen via mijn lijf de schrik van dit plotselinge verlies te integreren en het verlies te erkennen. Ik heb ervaren hoe mijn lichaam verzacht als ik compassie met mezelf heb, de spanning vermindert als ik me gesteund voel. Ik ben meer tijd gaan besteden aan dingen of activiteiten waar ik troost in ervaar. Ik voel zo dat ik daar ook anderen in kan en wil ondersteunen.

Ik ben een vrolijk en optimistisch mens. Ik woon samen met een lieve man en twee jongvolwassen kinderen. Ik ben breed geschoold en geïnteresseerd. Ik vind inspiratie in het gezin en de mensen om me heen, de natuur, muziek, boeken, theater.

Mijn hart stond op, de angst verdween, zag jou in alles om me heen

Nu ik in mijn eigen leven vaker te maken krijg met verlies, stelt deze zin uit het lied ‘Verstild in steen’ van Stef Bosmij iedere keer gerust. Het beroert dat deel in mij dat weet dat er altijd weer een tijd aanbreekt waarop het lichter wordt in jezelf, je hart weer opstaat, de angst verdwijnt. De zin markeert voor mij het punt waarop de rouw bijna ten einde is. Het moment waarop het verlies verweven is in het leven. Het moment waarop het leven zelf je op allerlei manieren zo duidelijk de altijd blijvende liefde laat zien en voelen.

Mijn praktijk

In 2014 ben ik afgestudeerd als holistisch massagetherapeut. Sinds die tijd begeleid ik mensen die via massage en aanraking willen leren om de taal van hun lichaam te verstaan. In mijn praktijk geven we stapje voor stapje, in jouw tempo, samen ruimte aan wat rond jouw verlies in je lijf voelbaar wordt. We onderzoeken samen wat jou troost en steun geeft. Je leert met compassie naar jezelf te kijken en ruim baan te geven aan dat deel in jou waar licht, liefde, rust en vertrouwen huist.

Jouw grootste kwaliteit is voor mij je kracht en zachtheid tegelijk. Hierdoor kan ik met aandacht zijn bij alles wat voorbijkomt en veilig tot de kern komen.