Den Haag

Birgit van de Weijer

Ik ben al 12 jaar massagetherapeut en kindercoach. In mijn praktijk Losjes in Balans, sinds een paar jaar gevestigd in Den Haag, begeleid ik volwassenen en kinderen met massages en coaching.

Ik heb een opleiding dwarsfluit en zang gevolgd aan het conservatorium, en door mijn werk reisde ik veel. Het mooiste hierbij vond ik het ontmoeten van mensen, en daar is muziek natuurlijk ook een middel voor. Daarna kreeg ik een baan in de reclamewereld, maar dat vond ik erg leeg. De waan van de dag regeert er. Ik wilde teruggaan naar wat ik als musicus zo leuk vind: het communiceren met mensen. Ik volgde een opleiding tot holistisch massagetherapeut; het aanraken, verbinding maken vind ik nog steeds fantastisch.

Na mijn echtscheiding heb ik mij heel lang fout gevoeld. Het verdriet over een niet gelukt huwelijk mocht geen plek hebben van mij. Ik moest overleven en hard aan de gang om te laten zien dat ik het nu wél goed ging doen. Gaandeweg de tijd en vele ontmoetingen in mijn praktijk later begrijp ik dat rouw ook een plek in het leven verdient. Ik werk graag met mensen met verdriet en verlies, omdat ik zie dat rouw de andere kant van het leven is. Een kant die vaak wordt weggestopt, de kant die niet hip is, maar waar iedereen mee te maken krijgt. Een heel leven lang.

Ik zie dat jij kijkt en lacht, nacht voorbij

Zo fijn als jij mij ziet, mijn nieuwe Lief; in liefde voor wie ik ben. Door de muur, die als je goed kijkt doorschijnend is. Met de juiste blik, één van mildheid, vanuit het voordeel van de twijfel, want die twijfel heb ik zelf al. Onder die blik ga ik open, bloei ik op en mag het donker zich mengen met licht. Een toverbal van gekleurde laagjes die ik langzaam laat smelten op mijn tong. Nieuwsgierig proevend van wat zich in die laag laat vinden. Zacht met zuur en bitter met lief. Hoop en depressie, klein en groot. Het mengt en scheidt, trekt draden door de laagjes heen en stuit op herinneringen die als ik goed proef veranderen van smaak. Ik ben gegroeid in dit leven, ik heb mijn echtscheiding overleefd en blijk veranderd van smaak. Ik durf opeens iets dat ik vroeger niet mocht van mijzelf en ik proef ook meer nuances in het zoet van vriendschap. Zoekend naar zout en pit word ik moedig en speels. Als ik durf te proeven, valt er oneindig veel te ontdekken in mijzelf. Langzaam wordt het donker weer licht. De nacht voorbij.*

*Ricky Koole

Mijn praktijk

In mijn praktijk Losjes in Balans kijk ik naar de hele mens, en niet alleen naar de plek waar een klacht zich voordoet. Als je ergens last van hebt, is dat een signaal dat er iets aan de hand is waar je lichaam aandacht voor vraagt. Ik kijk en voel mee en ondersteun met massage, (systemische) oefeningen, gesprek en meditatie. Samen kijken naar pijn en verdriet. En zo veilig kunnen voelen wat je nodig hebt om zelf weer verder te kunnen in het leven.

Jij bent helemaal aanwezig, zonder oordeel. Bij jou kan ik mijzelf zijn.