Eelde

Astrid Nieborg

Mensen in hun kracht zetten, dat is wat ik graag doe. Aandacht en aanraking zijn daarin essentieel. Alles wat je voelt, denkt, doet en weet, dát is wie je bent. Maar juist ons gevoel geven we niet altijd de aandacht die het verdient.

Voordat ik natuurgeneeskunde ging studeren en me ging richten op therapeutische massage, begeleidde ik in het bedrijfsleven grote verandertrajecten. Veelal werd mijn hulp gevraagd als medewerkers ‘niet mee wilden’. Ik merkte dat de veranderingen in de organisatie en in het werk ook vaak een verlies met zich mee bracht voor medewerkers en dat daar totaal geen aandacht aan werd geschonken. Door aandacht en begrip te hebben voor dat verlies, werden mensen zich bewust van hun kwetsbaarheid maar ook van hun kracht. In mijn rol als lichaamsgericht therapeut is het geven van aandacht en het bieden van veiligheid essentieel. Aanraking speelt een grote rol bij het bewustwordingsproces dat emoties, gevoelens en stress, fysiek merkbare gevolgen hebben.

Hij leed veel, maar hij begreep het mysterie van pijn: hij wist dat tranen alle dingen laten schijnen

Van Mary Elizabeth Haskell

Uit eigen ervaring weet ik dat rouwen niet ‘verjaart’. De pijn van rouw door verlies of verandering kan je hele leven bij je blijven. Het verandert wel van vorm en is de ene keer wat ronder en dan weer wat hoekiger maar soms is er maar heel weinig voor nodig om het weer te voelen: een liedje, een plek, een blik in iemands ogen of het zien van een foto roept, soms compleet onverwacht, weer herinneringen op. Deze bijzonder mooie tekst van Mary Elizabeth Haskell raakt mij omdat ik jaren lang niet eens wist hoe ik moest huilen. Nu ik toesta dat emoties voelbaar zijn in mijn lijf, zijn tranen de woorden die willen stromen en me uiteindelijk zachter maken.

Mijn praktijk

In mijn sfeervolle praktijk ondersteun ik je in rust en ruimte tijdens je zoektocht naar verzachting. Met een luisterend oor en een liefdevolle aanraking breng ik je weer in contact met je lichaam, met jezelf en vinden we samen de kracht die gevonden wil worden.

Bij jou kun je kracht én zachtheid in jezelf ervaren