Breda

Annelies Goedmakers

 

In 2014 besloot ik om na 30 jaar mijn baan in de financiële wereld vaarwel te zeggen. Het was tijd om me volledig op mijn massagepraktijk te richten. Tijd om mijn hart te volgen en dát te doen waar ik blij van word. Ik realiseerde me dat niemand de garantie heeft om zijn pensioen te halen, dus waarom zou ik kostbare tijd verspillen? Ik wil zoveel mogelijk uit het leven halen. In 2016 heb ik mijn opleiding tot holistisch massagetherapeut afgerond en ik voel tot op de dag van vandaag een grote rijkdom dat ik andere mensen in mijn praktijk mag begeleiden om dichter bij hun gevoel te komen.
In de afgelopen jaren heb ik twee goede vrienden op jonge leeftijd verloren aan kanker, mijn vader kreeg Alzheimer en is overleden. Ik was aan het relativeren in deze verdrietige tijden, het kon altijd nog veel erger, vond ik. Mijn hoofd had de regie en beredeneerde, terwijl mijn lichaam zo niet de kans kreeg om het verdriet ook werkelijk te voelen. Gelukkig ben ik door massage-ervaring wijzer geworden en gun ik iedereen deze ‘lichaamswijsheid’.

“Als het donker genoeg is, worden de sterren zichtbaar”

Dit zijn woorden die mij raken, woorden die troost bieden. Misschien omdat ik het leven graag van de zonnige kant bekijk. Er is altijd wel een lichtpuntje in de duisternis: een baken, een teken van hoop, een veilige haven. En dat is wat ik jou ook wil bieden met mijn massagetherapie in jouw proces van rouw. Een veilige haven waarin alle elementen die het rouwen zo zwaar maken er mogen zijn.

Mijn praktijk

Verlies, verdriet, rouw, afscheid. Onderwerpen waar we meestal niet graag bij stilstaan, maar waarmee we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen. Met onze gedachten kunnen we verdriet soms uit de weg gaan, vaak omdat het voelen ervan zo pijnlijk is. Ik weet het uit eigen ervaring. Maar ons lichaam ‘weet’ beter. Daarom vind ik het zo belangrijk om aan verdriet en rouw ruimte te geven, te erkennen dat het er mag zijn. Dan mag dat rauwe gevoel zachter worden. Door jou met liefdevolle aandacht te masseren bied ik deze mogelijkheid; jezelf mogen toestaan om te voelen en stil te staan bij dát wat jouw lichaam je wil vertellen.

“jij voelt zó mee, daarin is altijd liefde zichtbaar”